Wat zijn Instagram Hoogtepunten en hoe maak je omslagen/covers

Instagram Stories zijn er voor het snelle delen! Het mag wat minder perfect dan de foto’s in je feed, alles wat je plaatst is immers na 24 uur weer verdwenen. Stories zijn dus ideaal om bijvoorbeeld beelden te delen van wat je achter de schermen doet, kort nieuws over je bedrijf, persoonlijke verhalen, wat je inspireert, etc.

Maar wat nou als je regelmatig iets in je Stories plaatst wat je veel langer dan 24 uur wil kunnen laten zien? Daarvoor zijn de Hoogtepunten, of ook wel Highlights genoemd.

Wat zijn Instagram Hoogtepunten?

Instagram Hoogtepunten zijn verzamelingen met zelf uitgekozen Stories. Wanneer je een Story post kan je deze opslaan in een verzameling, een Hoogtepunt dus. Ook kun je Stories uit je archief in bestaande Hoogtepunten zetten of hier een nieuw Hoogtepunt mee maken.

Wanneer je het hebt over een Instagram Hoogtepunt, heb je het dus eigenlijk over een mapje met een verzameling van verschillende Stories. Elk mapje/Hoogtepunt kan je zelf een naam en eventueel een omslag (cover) geven.

Hoogtepunten staan in bolletjes onder de bio tekst. Zie je bij mensen die je volgt geen bolletjes, dan hebben ze geen Hoogtepunten opgeslagen. Bij je eigen account moet je eventueel de bolletjes tevoorschijn laten komen door op het pijltje te tikken.

Waarom zou je gebruik maken van Instagram Hoogtepunten?

De hoofdreden is natuurlijk dat je Stories hebt die de moeite van het bewaren waard zijn. Maar behalve dat is het, voor zakelijke accounts, ook een mooie plek om extra aandacht te vragen voor bepaalde producten of diensten. Immers, al je Stories over een bepaald onderwerp verzamel je lekker duidelijk op één plek. Of zet er nuttige informatie om je klanten naar te verwijzen.

Tot slot, behalve dat ze leuk en handig zijn, staan Hoogtepunten mooi op je profiel!

Hoe voeg je Hoogtepunten toe?

Er zijn verschillende manieren om Hoogtepunten te maken en om daar beelden aan toe te voegen. Hoe je dat doet is afhankelijk van of je Stories nog actief zijn (dus korter dan 24 uur geleden zijn geplaatst) of dat ze al zijn opgeslagen in je archief.

1. Hoogtepunten opslaan vanuit je actieve Stories

  1. Als je je eigen actieve Stories bekijkt (door op je profielfoto te tikken) kan je bij het beeld dat je wil opslaan door op het hartje met ‘Uitlichten’ rechts onder te tikken.
  2. Als je nog geen Hoogtepunten hebt dan moet je er vervolgens eerst een aanmaken. Bedenk een onderwerp waar je vaker iets over op wil slaan en geef het een naam. Klik op ‘Toevoegen’ en klaar ben je.
  3. Als je al wel eerder Highlights hebt opgeslagen selecteer je simpelweg onder welk Hoogtepunt je het beeld op wil slaan. Klik op ‘Toevoegen’, et voilà!

2. Een nieuw Hoogtepunt aanmaken vanuit je archief

  1. Ga naar je profiel en tik je op de drie lijntjes rechts boven, selecteert Archief.
  2. Als je in je archief bent tik je op de drie puntjes rechts boven, kies vervolgens ‘Hoogtepunt maken’.
  3. Selecteer de beelden die je een nieuw Hoogtepunt op wil slaan. Tik op ‘Volgende’.
  4. Geef dit Hoogtepunt een naam en kies ‘Toevoegen’!

3. Stories uit je archief toevoegen aan een bestaand Hoogtepunt

Tot slot kan je ook je Stories uit je archief opslaan in een bestaand Hoogtepunt, dat doe je zo:

  1. Houd je vinger vast op een Hoogtepunt waar je Stories uit je archief aan toe wil voegen.
  2. Kies ‘Hoogtepunt bewerken’.
  3. Tik op ‘Verhalen’ en selecteer de Stories die je toe wil voegen en tik op ‘Klaar’.

Een omslag/cover toevoegen aan je Hoogtepunt

De omslag/cover van een Hoogtepunt is het beeld dat in het bolletje onder je bio tekst staat. Instagram kiest zelf een foto die je in een hoogtepunt zet uit als omslag. Maar je kan hier ook zelf een beeld voor uitzoeken.

Ooit kon dat alleen met een foto die ook daadwerkelijk 24 uur in je Stories had gestaan. Gelukkig heeft Instagram dat aangepast en nu kan je een beeld uit je foto’s van je telefoon kiezen en deze als omslag toewijzen aan een Hoogtepunt.

Als je al een Hoogtepunt hebt gemaakt en later een cover wil toevoegen hou je je vinger op het desbetreffende Hoogtepunt. Dan kies je ‘Hoogtepunt bewerken’ uit het keuzemenu dat verschijnt. Daarna tik je op ‘omslag bewerken’. Onderaan staan nu de beelden die je al in dat Hoogtepunt hebt staan. Links daarvan zie je een icoontje, als je daar op tikt kom je bij de galerij met foto’s van je telefoon.

Gepersonaliseerde omslagen voor Hoogtepunten

Wil jij je profiel een professionele uitstraling geven, besteed dan extra aandacht aan de covers van je hoogtepunten. In mijn winkel zijn diverse sets te koop, zoals bovenstaande covers, deze kan je hier vinden in de shop.

Passen deze kleuren niet bij jouw huisstijl, elke andere kleur is mogelijk. Laat me weten wat jouw huisstijlkleuren zijn en ik laat je weten wat ik voor je kan betekenen.

Maar, wil jij de omslagen van je Hoogtepunten perfect laten aansluiten bij je merk? Of heb je iconen nodig die niet standaard zijn, bijvoorbeeld voor jouw unieke producten of diensten? Laat het weten! Ik ga graag voor je aan de slag.

Vul onderstaand formulier in of stuur een mail.

[wpforms id=”9866″ title=”false”]

Wat kan je lezen

Op de Blog

Hier deel ik tips en uitleg en nieuwtjes over wat ik doe en maak. Dingen waar ik trots, verbaasd, enthousiast over ben waarvan ik denk dat jij er misschien ook wel blij van zou kunnen worden.

Ready to get Totally Sparkling?

Is jouw visuele uitstraling toe aan een make-over? Ik maak hem heel graag Totally Sparkling!

Nabewerken

Ook leren hoe je jouw foto's een upgrade geeft met nabewerking? Doe mee met de cursus Lightroom Mobile - de basics!

Meer zien en lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel plezier met het e-book!

Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!

Maar ho, wacht even! Heb je zin in een challenge?

Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.

Doe je mee met de Instagram Content Creation Challenge?

Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.

In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.