Wat is een onepager website, en waarvoor is een onepager geschikt?

Een onepager website: less is more

We worden dagelijks overspoeld door informatie. En constant moeten we keuzes maken over welke informatie we tot ons willen nemen en hoe we dit doen. Soms worden deze keuzes ons makkelijker gemaakt, bijvoorbeeld online door een goed werkende website.

Wanneer hier niet duidelijk is wat we zien, wat we moeten doen en we overspoeld worden door informatie en keuzes, dan haken we af. Een website moet dus voldoen aan een juiste balans tussen esthetiek, functionaliteit en gebruikerservaring.

Meer is niet altijd beter, eenvoud kan soms juist beter werken. en dat is precies wat een onepager biedt: een compacte en effectieve manier om alle inhoud op één pagina te presenteren.

Wat is een onepager website?

Simpel gezegd is een onepager een website die – zoals de naam al zegt – bestaat uit één enkele pagina, in tegenstelling tot traditionele websites met meerdere pagina’s. Het is alleen een homepage dus eigenlijk, waar alle inhoud op te vinden is. Je kan niet doorklikken naar verschillende pagina’s, alleen scrollen.

Bezoekers kunnen eenvoudig langs de verschillende secties scrollen en hoeven dus niet te navigeren naar aparte pagina’s.

Wat zijn de voordelen van een onepager website?

Sneller laden

Doordat alle inhoud op één pagina staat, laden onepagers veel sneller dan traditionele websites, wat resulteert in een verbeterde gebruikerservaring en een lager bouncepercentage.

Eenvoudige Navigatie

Omdat bezoekers niet door kunnen/hoeven te klikken naar andere pagina’s zijn onepagers eenvoudig en intuïtief qua navigeren. Zo vinden ze sneller wat ze zoeken en zullen ook minder snel iets over het hoofd zien.

overzichtelijk en doeltreffend

De beperkte ruimte van een onepager dwingt tot een  overzichtelijke presentatie van de informatie, hierdoor wordt de boodschap voor de bezoekers eerder duidelijk en is deze vaak doeltreffender.

goedkoper en sneller

Het bouwen en onderhouden van een website kan tijdrovend en duur zijn. Het maken van een onepager gaat een stuk sneller omdat er simpelweg geen structuur achter hangt en omdat er maar één pagina hoeft te worden gemaakt. Dit bespaart niet alleen tijd maar daardoor is het laten maken van een onepager ook een stuk goedkoper. En die tijdsbesparing levert natuurlijk ook het voordeel op dat je eerder live kan gaan met een dienst, product, evenement, etc.

hogere conversion rate

De eenvoud en focus van een onepager leiden al het siteverkeer naar één locatie, waardoor de kans op conversies wordt vergroot. Bezoekers nemen eerder de gewenste acties zoals aanmelden of een aankoop doen.

Waarvoor is een onepager website geschikt?

Evenementen

Voor de promotie van evenementen is een onepager perfect. Een enkele pagina biedt meestal meer dan voldoende ruimte om alle belangrijke informatie te delen op een overzichtelijke manier. Je kan hiervoor ook denken aan een webinar waarvoor men zich op de onepager kunnen aanmelden.

dienstverleners

Op een onepager kan je alles kwijt voor een (nieuwe) dienst. Met de mogelijkheid voor bezoekers om zich aan te melden of een afspraak te maken (bijvoorbeeld via Calendly).

lead magnets

Heb je een leadmagnet, dan kan je die perfect op een onepager zetten om mensen naar toe te leiden, de nodige informatie op te zetten met natuurlijk een formulier voor het downloaden.

productlancering

Bij het lanceren van nieuwe producten (of diensten) kan een onepager ideaal zijn om de kenmerken, voordelen en beschikbaarheid te presenteren.

kleine ondernemers

Voor kleine ondernemers die kort en bondig willen kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze doen is een onepager heel geschikt. Het is een simpele, effectieve en voordelige manier om online zichtbaar te zijn. 

starters

Starters maken soms de fout om meteen een heel uitgebreide website te willen laten maken. Maar daar zitten hoge kosten aan en bovendien moet een bedrijf soms eerst groeien voor het duidelijk is waar zo’n complete website uit moet bestaan. Een onepager is een fijne overzichtelijke start. De onepager kan later altijd uitgebreid worden naar een website met meerdere pagina’s.

Wat kan er op een onepager website staan?

Header met navigatie

Een duidelijke header met een menu die bezoekers naar verschillende secties op de pagina leidt. Niet naar andere pagina’s dus, de links in het menu stuurt bezoekers naar een andere plek op de onepager.

Introductie / informatie

Een korte introductie met de belangrijkste boodschap over waar de website over gaat.

Diensten / aanbod

Een sectie met de verschillende opties qua diensten of producten eventueel met afbeeldingen of iconen.

call to action

Een korte doeltreffende call to action die bijvoorbeeld bestaat uit een korte tekst en een button.

reviews

Ervaringen van tevreden klanten of gebruikers. (Social proof!)

prijzen

Welke opties zijn er voor een product of dienst, wat krijg je per optie en wat kost het?

contactinformatie

Contactgegevens zoals een contactformulier, e-mailadres, telefoonnummer en eventueel een kaart met de locatie. Eventueel optie voor maken van een afspraak via bijvoorbeeld Calendly.

formulieren

Voor het inschrijven van een nieuwsbrief of het downloaden van een leadmagnet.

instagram feed

Uiteraard kan je je Instagram feed op de pagina tonen.

online in no time!

Wil jij snel online met jouw product, dienst, leadmagent, bedrijf, evenement, etc?

Ben jij op zoek naar een snelle en impactvolle manier om je boodschap, dienst of product online te zetten? Dan zou een onepager wel eens de perfecte oplossing voor jou kunnen zijn. Benieuwd naar de werkwijze, wat je krijgt en wat het kost?

Stap voor stap mooiere, snellere & betere Instagram content

Content Creation Roadmap

instagram content leren maken met de content creation roadmap

Leer in 10 dagen hoe je onweerstaanbare Instagram content maakt met de Content Creation Roadmap!

Maak prachtige templates, ontwikkel een consistente visuele stijl en maak voortaan sneller en met veel plezier Instagram content.

Leer alle Canva ins & outs met de cursus

Canva Basics voor Instagram

basis canva cursus voor instagram

Zin om jouw creativiteit aan het werk te zetten in Canva?! Dit is dé cursus waarmee je alles leert om met Canva aan de slag te gaan en om jouw mooiste Instagram content (en meer!) te maken.

Leer foto's nabewerken met de cursus

Lightroom Mobile - de basics

Ook leren hoe je jouw foto’s een upgrade geeft met nabewerking? Doe mee met de cursus Lightroom Mobile – de basics!

De toolkit is onderweg naar je mailbox!

Maar wacht even! Ik heb nog iets leuks voor je.

Volg nu de cursus Canva Basics voor Instagram met 50% korting!
basis canva cursus voor instagram

Leer de ins & outs van Canva om eindelijk echt goede en mooie ontwerpen te maken voor Instagram (of voor iets anders). 

Met de code tools betaal je nu maar €25 ipv €50 voor de cursus!

De toolkit is onderweg naar je mailbox!

Maar wacht even! Ik heb nog iets leuks voor je.

Volg nu de cursus Canva Basics voor Instagram met 50% korting!
basis canva cursus voor instagram

Leer de ins & outs van Canva om eindelijk echt goede en mooie ontwerpen te maken voor Instagram (of voor iets anders). 

Vul bij het afrekenen de code doemijdiecanvakorting in en betaal €25 ipv €50 voor de cursus!

De canva template is onderweg naar je mailbox!

Maar wacht even! Ik heb nog iets leuks voor je.

Volg nu de cursus Canva Basics voor Instagram met 50% korting!
basis canva cursus voor instagram

Leer de ins & outs van Canva om eindelijk echt goede en mooie ontwerpen te maken voor Instagram (of voor iets anders). 

Vul bij het afrekenen de code doemijdiecanvakorting in en betaal €25 ipv €50 voor de cursus!