Ik ben Nina

Het liefste zou ik elk moment vastleggen. Om ze voor altijd weer terug te kunnen halen wanneer we ze even nodig hebben. Of als we even terug willen naar mooie en bijzondere momenten in het verleden. Daarom maak ik foto’s.

Vaak, soms een beetje te vaak misschien.

Korte bio

Ik studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nadat ik af was gestudeerd in 2002 hing ik mijn camera aan de wilgen. Ik stortte me vervolgens op grafisch ontwerp. In dit vakgebied werkte ik vele jaren succesvol als zzp’er.

Langzaamaan is de liefde voor fotografie de afgelopen jaren weer teruggekomen. Nu geniet ik er weer volop van! Zowel privé als professioneel is de camera inmiddels niet meer weg te denken.

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… it remembers little things, long after you have forgotten everything.

— AARON SISKIND

Dagelijks
project:
4 Stories High

In 2012, mijn zoon Raoul was toen ruim anderhalf, begon ik met het project Raoul Today. Ik stuurde dagelijks een foto met titel naar mijn moeder. Dit werd later een blog. Toen in 2013 Filippa werd geboren deed ik hetzelfde met haar. Inmiddels zijn de twee blogs van de kinderen samengevoegd tot één: 4 Stories High.

Lees meer over het hoe en waarom van dit project op Nina’s Stories.

Equipment

Ik geloof heilig in de quote hiernaast.

Uiteraard wordt er professioneel werk alleen gewerkt met de Sony full frame systeemcamera maar de iPhone is voor het dagelijkse werk vaak favoriet.

Voor alle foto’s gebruik ik Lightroom voor de nabewerking. Zowel op desktop als op de telefoon.

The best camera is the one you have with you