Fotograaf & ontwerper 

Ik heb altijd willen maken, willen creëren.

Als kind zat ik altijd te tekenen. Daarna ontdekte ik de camera. Nu zie ik alles als door een camera en wil ik het liefst alles vastleggen. Maar het tekenen heeft in de vorm van grafisch ontwerpen ook een vaste rol in m’n leven.

Ik ben een multipotentialite* en ik zal nooit kunnen kiezen voor maar één discipline. Dus als je iemand zoekt die je op diverse creatieve vlakken zou kunnen helpen dan ben ik je vrouw!

Korte bio

Ik studeerde fotografie aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Nadat ik af was gestudeerd in 2002 hing ik mijn camera aan de wilgen. Ik stortte me vervolgens op grafisch ontwerp. In dit vakgebied werkte ik vele jaren succesvol als zzp’er.

Langzaamaan is de liefde voor fotografie de afgelopen jaren weer teruggekomen. Nu geniet ik er weer volop van! Zowel privé als professioneel is de camera inmiddels niet meer weg te denken.

* A multipotentialite is a person who has many different interests and creative pursuits in life. Multipotentialites have no ‘one true calling’ the way specialists do.

Photography is a way of feeling, of touching, of loving. What you have caught on film is captured forever… it remembers little things, long after you have forgotten everything.

— AARON SISKIND

Dagelijks
project:
4 Stories High

In 2012, mijn zoon Raoul was toen ruim anderhalf, begon ik met het project Raoul Today. Ik stuurde dagelijks een foto met titel naar mijn moeder. Dit werd later een blog. Toen in 2013 Filippa werd geboren deed ik hetzelfde met haar. Inmiddels zijn de twee blogs van de kinderen samengevoegd tot één: 4 Stories High.

Lees meer over het hoe en waarom van dit project op Nina’s Stories.

Equipment

Ik geloof heilig in de quote hiernaast.

Uiteraard wordt er professioneel werk alleen gewerkt met de Sony full frame systeemcamera maar de iPhone is voor het dagelijkse werk vaak favoriet.

Voor alle foto’s gebruik ik Lightroom voor de nabewerking. Zowel op desktop als op de telefoon.

The best camera is the one you have with you