Kaders toevoegen aan foto’s voor Instagram

De feed van je Instagram account is tegenwoordig vaak het eerste wat een potentiële klant van je ziet. Soms nog eerder dan je website. Dus hoe die feed eruit ziet is nogal belangrijk! Daarom loont het de moeite om hier extra aandacht aan te geven. Bijvoorbeeld door kaders aan je foto’s toe te voegen.

Feed met vierkante foto’s en kaders

Waarom kaders toevoegen?


Wanneer je op de gewone manier foto’s plaatst op Instagram komen ze als een vierkant in je feed. Plaats je een horizontale of verticale foto dan verschijnt deze als vierkant (dus afgesneden) in je feed.

Op deze manier foto’s plaatsen is de meest gebruikte manier, en het is ook prima. Maar wil je opvallen met je feed, dan zou je kunnen kijken of het toevoegen van kaders iets voor jou is.

Het gebruiken van kaders is onder andere een hele goede methode als je foto’s niet zo’n duidelijk thema hebben. Door ze in eenzelfde formaat te gieten ontstaat er eerder eenheid.

Ook wanneer je beeld in iemand feed voorbijkomt kan ie meer opvallen door het witte kader.

Zelf hou ik enorm van de kaders omdat het een beeld een soort lijst geeft, als een klein kunstwerkje.

Horizontale foto’s met kaders

Vierkanten of rechthoeken?


Je kan zowel vierkante als rechthoekige foto’s voorzien van een kader. Bij vierkante foto’s heeft het het effect dat er wat meer witruimte ontstaat tussen de foto’s. Bij rechthoekige foto’s heb je datzelfde effect maar bovendien ook het voordeel dat de foto niet afgesneden wordt maar als je geheel in je feed komt te staan. Bij rechthoekige foto’s kan je ook nog kiezen of je alleen verticale, alleen horizontale of een mix van de twee plaatst.

Feed met horizontale en verticale foto’s afgewisseld.

Hoe voeg je kaders toe aan je foto’s?


Een heel handige app hiervoor is Afterlight. Deze app is in eerste instantie gratis. Naast kaders heeft het ook filters en alle mogelijke nabewerking functies. Voor ik overstapte naar Lightroom gebruikte ik Afterlight voor al mijn nabewerkingen. Nu gebruik ik hem alleen nog voor het toevoegen van kaders aan mijn foto’s.

Zo voeg je kaders toe aan je foto’s met Afterlight:

  1. Open de app en selecteer een foto door te klikken op ALBUMS (onderaan het scherm). Zoek een foto uit je albums en klik op USE.
  2. Klik op het witte vierkantje met rondje erin.
  3. Klik op hetzelfde vierkantje met rondje dat nu links onderaan staat.
  4. Klik op de twee verticale streepjes in de rij met icoontjes. (Deze verticale streepjes zijn om je foto vierkant te maken, wat je wil in Instagram. Met het vierkantje ernaast behoud je de verhouding van je foto.)
  5. Sleep de slider zo ver als je wil. Hoe verder, hoe groter het witte kader. Als je hier steeds hetzelfde nummer aanhoudt krijgen al je foto’s hetzelfde formaat kader. Laat je de slider op nul staan dan worden alleen witte balken onder/boven of aan de zijkanten toegevoegd.
  6. Klaar? Tik bovenaan op DONE en vervolgens op SAVE.

Tip!


Gebruik een app zoals Later, Mosaico of Planoly om je foto’s in te plannen. Je ziet dan een preview van hoe je feed eruit zal zien!

Wat kan je lezen

Op de Blog

Hier deel ik tips en uitleg en nieuwtjes over wat ik doe en maak. Dingen waar ik trots, verbaasd, enthousiast over ben waarvan ik denk dat jij er misschien ook wel blij van zou kunnen worden.

Ready to get Totally Sparkling?

Is jouw visuele uitstraling toe aan een make-over? Ik maak hem heel graag Totally Sparkling!

Nabewerken

Ook leren hoe je jouw foto's een upgrade geeft met nabewerking? Doe mee met de cursus Lightroom Mobile - de basics!

Meer zien en lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel plezier met het e-book!

Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!

Maar ho, wacht even! Heb je zin in een challenge?

Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.

Doe je mee met de Instagram Content Creation Challenge?

Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.

In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.