Hieronder lees je hoe je presets op je telefoon installeert in Lightroom, hoe je ze kan toepassen en scroll even door voor een paar handige tips!
Kan je het bestand met de preset niet vinden wanneer je deze wil importeren? Of weet je niet altijd welke foto uit je camerarol je ook alweer wilde bewerken? Zoek in de camera-rol de foto of het DNG-bestand op. Zet hem bij je favorieten (door op het hartje te tikken) of maak een apart album aan.
Terug in Lightroom tik je op filmrol en selecteer je vervolgens favorieten of je nieuwe album.
Let op! Je bestand met preset (DNG-bestand) wordt opgeslagen met de datum waarop hij ooit is gemaakt. Kan je hem niet vinden, zoek dan even terug in de tijd in je camera-rol.
Bij de voorinstellingen kan je zelf groepen aanmaken, handig om snel de juiste preset te vinden voor je foto. Maak bijvoorbeeld groepen aan voor verschillende soorten foto’s zoals portretten of landschap. Maak aparte groepen voor zwart/wit presets en bepaalde kleurstellingen.
Kies niet altijd voor dezelfde preset maar kijk ook eens hoe andere presets werken op je foto. Misschien kom je tot een verrassende mooie kleurenstelling. Kijk ook eens hoe zwartwit werkt!
Met de presets voor Lightroom Mobile kan jij zelf met één simpele druk op de knop je foto’s een complete makeover te geven!
Een set van 7 presets om je kleurenfoto’s in een handomdraai mee na te bewerken.
Een set van 8 presets om je foto’s om te zetten naar zwart/wit. Alle acht met een eigen sfeer.
Eerst even snuffelen aan het hele idee van presets? Deze is helemaal gratis te downloaden!
Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!
Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.
Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.
In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.