Basiscursus fotografie

Leren hoe je camera werkt

Wordt beste vrienden met je camera en weet voortaan altijd hoe je hem in moet stellen!

Dol op fotograferen?

Leer de foto's maken die jij voor ogen hebt!

Met de cursus ‘leren hoe je camera werkt’ leer ik jou niet alleen welke knopjes belangrijk zijn op je camera en hoe je die instelt, ik leer je vooral om vol vertrouwen je camera erbij te pakken en de foto’s te maken die je voor ogen hebt!

Dus niet meer de camera voor je laten denken, want geloof me, hij weet het echt niet altijd beter. Sterker nog, je camera gaat gewoon voor safe, voor makkelijk. En dat is vaak juist niet wat jij voor ogen had!

Moeilijk? Nee joh! Niet als je deze cursus hebt gedaan, dan valt alles op z’n plek en wil je niet anders meer!

Herken jij dit?

Zij gingen je voor

Dit ga je leren

In 9 modules leer ik je hoe je zonder moeite kan fotograferen op de handmatige stand! Gedurende een heel jaar heb je toegang tot het account en de informatie op instagram.

1

Introductie

Waarom is het eigenlijk zo fijn om te fotograferen in manual. Want to be fair, automatisch is toch lekker makkelijk? Helemaal waar, maar ik laat je zien wat je dan mist!

2

De 3 variabelen

Ik ga je vertellen welke 3 instellingen je echt moet kennen, dat zijn 3 variabelen die met elkaar in verband staan.

3

Sluitertijd

Wat doet sluitertijd voor je beeld en voor je licht?! Wanneer pas je hem aan, en hoe? Met veel voorbeelden leg ik het je allemaal uit.

4

Diafragma

Hoe wordt diafragma weergegeven en wat houdt dat in? Hoe beïnvloedt diafragma je beeld en wat voor invloed heeft het op het licht? Welk diafragma gebruik je wanneer?

5

ISO

De laatste van de drie variabelen is ISO. We kijken naar voorbeelden van foto’s gemaakt met hoge en met lage ISO-waarde. En wanneer pas je hem aan?

6

Hoe werken de 3 samen?

Hier draait het om! Hoe werken de drie variabelen samen en hoe zet je ze in om tot jouw perfecte foto te komen? Dat leer je in deze module.

7

Stap voor stap aan de slag

In deze module laat ik je zien hoe je in verschillende situaties je camera instelt voor het beste resultaat.

8

Voorbeelden

In diverse voorbeelden van uiteenlopende situaties vertel ik je stap voor stap hoe ik tot de juiste instellingen ben gekomen.

9

Tips & tricks

In deze laatste module komen een heleboel extra tips over scherpstellen, compositie, lichtgebruik, en nog veel meer voorbij!

FAQ

Deze cursus wordt gegeven op een privé account op Instagram. Hier heb je een heel jaar lang toegang. Daarnaast is er een besloten Facebook groep waar cursisten foto’s kunnen delen en feedback wordt gegeven.

Het kijken van de Stories kost in totaal ongeveer een uur. Hoeveel tijd je er verder zelf in stopt met oefenen is geheel aan jou! Uiteraard geldt: hoe meer je oefent (dus foto’s maakt) hoe sneller je alles onder de knie hebt.

Absoluut! Ik ga alles uitleggen over deze begrippen, dus ook als je er nog niks van weet is deze cursus geschikt voor jou.

Helaas kan ik dat niet doen! Ik weet uiteraard niet van elke camera hoe deze werkt. Je zal dus wel even de handleiding erbij moeten pakken (of online opzoeken) maar ik vertel je precies wat je daarin moet opzoeken. Daarna kan je de handleiding weer wegleggen.

Ja, dat is nodig om het speciale account van deze cursus te volgen. Heb je nog geen account, je kan er makkelijk een aanmaken. Je hoeft er niks op te plaatsen.

Tuurlijk! Het is echt geen hogere wiskunde! En ik leg je ook nog precies uit hoe en waar je de Stories kan bekijken, wat highlights zijn etc.

Per verkocht kaartje wordt er toegang verleend aan één Instagram account. Eén kaartje is dus voor één deelnemer. Wie er meekijkt op dat account kan ik natuurlijk niet controleren. Ook de Facebookgroep is voor één deelnemer.

In deze cursus ga ik je leren om te fotograferen met je camera in de handmatige stand, in manual mode dus. Daarvoor moet je camera de mogelijkheid hebben om sluitertijd, diafragma en iso zelf in te stellen. Twijfel je, laat me dan weten welke camera je hebt, dan kijk ik even met je mee.

Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je weten of jouw camera geschikt is om mee te doen met deze cursus? Stuur me een mail!

Zij gingen je voor

Veel plezier met het e-book!

Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!

Maar ho, wacht even! Heb je zin in een challenge?

Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.

Doe je mee met de Instagram Content Creation Challenge?

Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.

In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.