Maak jouw mooiste content!

Canva Basics voor Instagram

Leer de ins & outs van canva om eindelijk echt goede en mooie ontwerpen te maken voor instagram (of voor iets anders). om in een handomdraai instagramposts te maken die passen bij je huisstijl. en om daar ook nog eens heel veel plezier in te hebben!

Zet jouw content ideeën om in beeld met Canva!

Je hebt een top idee! Een supermooie foto ook. Én heerlijke teksten.

Oftewel: de perfecte content voor een nieuwe Instagram post.

Maar hoe maak je van al die dingen nou toch een fijn geheel?

Je ziet prachtige voorbeelden van mooie posts met quotes, of carrouselposts (jeweetwel, zo’n post die uit meerdere beelden bestaat) of een mooie reel waarvan je ook denkt: maar hoe dan!?

Deze cursus geeft jou de Canva kennis en kunde om jouw ideeën om te zetten in beeld!

Ik leer je hoe Canva werkt en ik laat zien hoe je diverse Instagram posts en reels maakt.

Zo hoef je niet meer te twijfelen over hoe je jouw ideeën vorm kan geven. En maak jij voortaan moeiteloos content die past bij jou en jouw huisstijl!

Zin om jouw creativiteit aan het werk te zetten in Canva?!
Doe dan mee met de cursus

Canva Basics voor Instagram

Dan leer ik je alle basics die je moet kennen om zelf met Canva aan de slag te gaan. En om met alles wat je leert jouw mooiste Instagram Content (en meer!) te maken.

Heb jij altijd al willen leren:
 • Hoe je Canva echt goed kan gebruiken.
 • Hoe je te werk gaat om Instagram posts te maken in Canva.
 • Hoe templates/sjablonen werken en wat je daarmee kan.
 • Hoe je makkelijk en snel kan werken met eigen ontwerpen.
 • Hoe je mooi teksten vormgeeft.
 • Wat je allemaal kan met eigen foto’s of stockfoto’s van Canva.
 • Hoe je een reel maakt in Canva.

En je zou dolgraag moeiteloos in Canva de weg willen vinden en weten hoe alles werkt? 

5

modules

2,5

uur video

5

canva templates

Inhoud van de cursus

De cursus bestaat uit vijf modules. De eerste twee gaan over canva in het algemeen en in de andere drie modules laat ik je zien hoe je diverse instagram posts maakt.

theorie

1

aan de slag met canva!

In de eerste module zet ik alles wat je over Canva moet weten op een rijtje: algemene info over Canva zoals betaald vs. gratis account en kan je eigenlijk beter werken op de computer of op de telefoon. Waar zit wat in het programma, handig tips, en nog veel meer!

2

zo werkt ontwerpen in canva

Hoe is een ontwerp in Canva opgebouwd? Waar zitten alle tools voor de verschillende onderdelen en wat kan je ermee? En wat kan je vooral links laten liggen (niet alles is even interessant/bruikbaar in Canva). Ik leer je waar je alle functies vindt die je nodig hebt, wat bijvoorbeeld lagen zijn, hoe je met kleuren werkt, hoe je tekst vormgeeft, etc. 

praktijk

3

een ontwerp maken met tekst en beeld

Stap voor stap laat ik je zien hoe je een Instagram post maakt met Canva. In dit ontwerp staat tekst en beeld en ik leer je hoe je deze aan kan passen. 

4

een carrouselpost maken

We gaan een seamless carrouselpost maken! Een carrouselpost bestaat uit meerdere afbeeldingen die je achter elkaar zet. In een seamless carrousel gaan de beelden in elkaar over.

5

een reel maken

Reels kan je maken in de Instagram app zelf maar daar heb je minder opties qua design en bijvoorbeeld lettertypes. Ik leer je in deze module hoe je in Canva met video en foto’s een reel kan maken.

Alles wat je ziet en leert in deze laatste drie modules is leerzaam voor het ontwerpen in Canva!

Dus ook als je bijvoorbeeld geen reels wil maken of überhaupt Canva niet voor Instagram wil gebruiken, dan leer je wel hoe Canva in de praktijk werkt en die kennis kan je inzetten voor de ontwerpen die jij wil maken!

De cursus Canva Basics voor Instagram is helemaal voor jou als jij

actief bent op Instagram maar nog niet de content maakt die je zou willen maken

superveel ideeën hebt maar het nog niet lukt om die vorm te geven

ondernemer of zzp'er bent en je business op Instagram wil laten zien met de juiste beelden

al wel werkt in canva maar nog niet helemaal snapt hoe het allemaal werkt

net te weinig kennis van canva hebt om te maken wat je wil

Dit is wat je allemaal krijgt!

alle ins & outs van canva uitgelegd via video: hoe zit het programma in elkaar, waar staat wat en hoe gaat het ontwerpen in z'n werk

een stap voor stap uitleg over het maken van drie soorten instagram content: een post met tekst en beeld, een seamless carrousel en een reel.

de templates van de drie ontwerpen die ik in de cursus heb gemaakt zodat je ook goed ziet hoe ze er in canva uitzien en om eventueel te gebruiken.

een e-book waar alles uit de eerste twee modules in staat: alle informatie die jij moet weten om met canva aan de slag te gaan!

Zie al je creatieve ideeën tot leven komen!

Aan het einde van de cursus Canva Basics voor Instagram...

Kan jij de weg vinden in Canva

Geen twijfel meer hoe je een ontwerp moet maken, hoe je je beelden moet uploaden, teksten mooi kan maken, alles op de juiste manier moet exporteren, etc.

Weet je hoe je diverse ontwerpen maakt

Heb je een idee voor post of andere media? Je kan dit idee nu ook echt omzetten in het beeld dat je voor ogen hebt!

Kan je waardevolle Instagram content maken

Instagram is al lang niet meer alleen voor foto’s. Met goeie posts met tekst kan jij je nog beter jouw kennis en informatie delen met je volgers.

Weet jij hoe een goed ontwerp is opgebouwd

Leer nieuwe technieken en strategieën om je creativiteit te stimuleren en je content naar een hoger niveau te tillen.

Heb je zin en inspiratie om content te maken!

Weten hoe je mooie ontwerpen kan maken zorgt ook voor meer zin en plezier in het ontwerpen. En je hebt veel sneller ideeen en inspiratie omdat je nu weet wat je kan maken en hoe!

Yes! Ik doe mee!

€50 (ex btw)

Superleuk! Ik weet zeker dat jij ontzettend veel plezier gaat hebben met alles wat je in deze cursus leert! Want je creativiteit en ideeën omzetten in beeld is een van de leukste dingen om te doen!

Met premium haal je nóg meer uit de cursus!

Je mag me natuurlijk altijd vragen stellen over de inhoud van de cursus! Maar wil jij ook feedback van mij op jouw ontwerpen? Wil je graag dat ik meekijk en jou leer hoe je je ontwerpen nóg mooier en beter kan maken?

Ga dan voor premium!

Dit is wat je krijgt:

 • een maand lang feedback op jouw ontwerpen in Canva
 • je mag zelf aangeven wanneer de maand in gaat, dus tijdens de cursus of als je hem helemaal af hebt
 • antwoord binnen 24 uur (op werkdagen)
 • vragen voor feedback gaan via Whatsapp

voeg premium toe voor €100 (ex btw)

Deze prijs is voor de premium toevoeging. Je kan de premium toevoeging alleen aanschaffen in combinatie met de cursus.

Veelgestelde vragen

De cursus bestaat uit diverse video’s die je kijkt op mijn leeromgeving Your Stories Academy. Dit is ook de site waar je de cursus koopt. Na aanschaf ontvang je inloggegevens en kan je meteen beginnen!

Gewoon zo lang als de cursus bestaat! Niet omdat ik vind dat je er heel lang over moet doen, maar wel omdat ik uit ervaring weet dat het fijn is om soms iets meerdere keren te kunnen zien.

Ja hoor! De eerste twee modules gaan helemaal over Canva in het algemeen. De andere drie gaan dan wel specifiek over Instagram content maar wat je daar leert kan je natuurlijk ook toepassen op andere ontwerpen.

Ja dat kan! Daarvoor is er een premium optie van deze cursus! Gedurende een maand kan je mij vragen om feedback op jouw ontwerpen. De maand gaat in wanneer jij wil. 

De premium optie kan je tot een maand nadat je ment de cursus bent begonnen aanschaffen! Heb je pas later toch hulp nodig na de cursus? Laat vooral weten, ik maak graag een plan voor je dat helemaal afgestemd is op jouw wensen!

Nee dat hoeft niet. In deze cursus behandel ik alleen functies uit de gratis versie van Canva. Wel laat ik zien wat er kan in de betaalde versie zodat je een betere keuze kan maken of je misschien toch een betaald account wil.

Tuurlijk! In deze cursus geef ik naast praktische uitleg ook tips over ontwerpen. Over kleurgebruik, opmaak van tekst, etc.

staat jouw vraag hier niet bij?

Stuur me een mail of een DM op Instagram!

Veel plezier met het e-book!

Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!

Maar ho, wacht even! Heb je zin in een challenge?

Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.

Doe je mee met de Instagram Content Creation Challenge?

Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.

In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.