Bloesem fotograferen en nabewerken

Overal zie je nu bomen in bloei staan, fantastisch om te zien en om te fotograferen! Hier geef ik een paar tips om de mooiste bloesemfoto’s te maken. En om ze na te bewerken.

Tips om bloesem te fotograferen

1. Kies een groot diafragma

Zet je diafragma op een lage waarde zodat je weinig scherptediepte hebt en je achtergrond (en mogelijk voorgrond) dus onscherp is.

 

2. Creëer een doorkijkje

Mooi dus als de achtergrond onscherp is, maar ook een onscherp deel op de voorgrond kan goed werken.

3. Let op de achtergrond!

Ook als deze onscherp is, is het storend als daar iets met bijvoorbeeld een felle kleur zichtbaar is.

 

4. Zoek het mooiste beeld

Maak veel foto’s uit verschillende hoeken, dichtbij en veraf. Loop om de boom heen om de mooiste bloesem en het mooiste licht te vinden.

5. Zoom in

Mooi als je niks meer van de omgeving ziet, alleen nog bloesem. Kan je niet zo dichtbij komen? Als je met een goede camera fotografeert zijn je foto’s qua resolutie goed genoeg om in de nabewerking alsnog in te zoomen. Te croppen dus.

 

6. Pas op met hard zonlicht

Hard zonlicht zorgt voor schaduwen, dus je kan beter de bloesem fotograferen die in de schaduw is. Of probeer de zon te vangen die net door de bloesem heen schijnt. Het mooiste licht is trouwens tijdens het zogenaamde golden hour: het uur na zonsopkomst en het uur voor zonsondergang.

Nabewerken met Lightroom Mobile

Alle foto’s die je hier ziet zijn gemaakt met mijn telefoon. Ik gebruik vaak de zoom stand die mijn telefoon heeft. Deze maakt ook de voor- en achtergrond onscherp.

Vaak zijn de foto’s nog niet meteen mooi en hebben ze wat nabewerking nodig. Ze zijn meestal wat donker en soms wat blauwig. Door de belichting omhoog zetten maak je je foto’s dus al een heel stuk beter! Verder kan het mooi zijn om Levendigheid ook hoger te zetten zodat de kleuren mooier uitkomen.

Zelf gebruik ik altijd mijn eigen presets als ik ga nabewerken. Soms is dat meteen helemaal goed en soms moet er nog een klein beetje getweakt worden. Maar dat hoefde hier vrijwel niet want de preset ‘Lazy Cat’ blijkt supergoed te werken op bloesemfoto’s! Extra nabewerken was vrijwel niet nodig, lekker handig dus.

Ook de preset ‘Lazy Cat’ gebruiken?
Je vindt deze samen met 6 andere presets in de Color Collection! 

Wat kan je lezen

Op de Blog

Hier deel ik tips en uitleg en nieuwtjes over wat ik doe en maak. Dingen waar ik trots, verbaasd, enthousiast over ben waarvan ik denk dat jij er misschien ook wel blij van zou kunnen worden.

Ready to get Totally Sparkling?

Is jouw visuele uitstraling toe aan een make-over? Ik maak hem heel graag Totally Sparkling!

Nabewerken

Ook leren hoe je jouw foto's een upgrade geeft met nabewerking? Doe mee met de cursus Lightroom Mobile - de basics!

Meer zien en lezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Veel plezier met het e-book!

Als het goed is heb je inmiddels een mail met het e-book ontvangen!

Maar ho, wacht even! Heb je zin in een challenge?

Wil jij deze zomer aan de slag gaan met jouw Instagram Content? Ik daag jou uit om door middel van een serie emails vol tips, inspiratie en opdrachten je onder te dompelen in de wereld van content creatie.

Doe je mee met de Instagram Content Creation Challenge?

Deze challenge bestaat uit 12 mails met info, tips en opdrachten die je gedurende vier weken in je inbox krijgt.

In deze mails gaan we het hebben over inspiratie vinden voor content, je eigen stijl ontdekken, content ideeën verzamelen, uitstelgedrag en perfectionisme tackelen en uiteraard content maken.