Kaders toevoegen aan foto’s voor Instagram

Kaders toevoegen aan foto’s voor Instagram

De feed van je Instagram account is tegenwoordig vaak het eerste wat een potentiële klant van je ziet. Soms nog eerder dan je website. Dus hoe die feed eruit ziet is nogal belangrijk! Daarom loont het de moeite om hier extra aandacht aan te geven. Bijvoorbeeld door kaders aan je foto’s toe te voegen.

Feed met vierkante foto’s en kaders

 

Waarom kaders toevoegen?


Wanneer je op de gewone manier foto’s plaatst op Instagram komen ze als een vierkant in je feed. Plaats je een horizontale of verticale foto dan verschijnt deze als vierkant (dus afgesneden) in je feed.

Op deze manier foto’s plaatsen is de meest gebruikte manier, en het is ook prima. Maar wil je opvallen met je feed, dan zou je kunnen kijken of het toevoegen van kaders iets voor jou is.

Het gebruiken van kaders is onder andere een hele goede methode als je foto’s niet zo’n duidelijk thema hebben. Door ze in eenzelfde formaat te gieten ontstaat er eerder eenheid.

Ook wanneer je beeld in iemand feed voorbijkomt kan ie meer opvallen door het witte kader.

Zelf hou ik enorm van de kaders omdat het een beeld een soort lijst geeft, als een klein kunstwerkje.

 

Horizontale foto’s met kaders

 

Vierkanten of rechthoeken?


Je kan zowel vierkante als rechthoekige foto’s voorzien van een kader. Bij vierkante foto’s heeft het het effect dat er wat meer witruimte ontstaat tussen de foto’s. Bij rechthoekige foto’s heb je datzelfde effect maar bovendien ook het voordeel dat de foto niet afgesneden wordt maar als je geheel in je feed komt te staan. Bij rechthoekige foto’s kan je ook nog kiezen of je alleen verticale, alleen horizontale of een mix van de twee plaatst.

 

Feed met horizontale en verticale foto’s afgewisseld.

Hoe voeg je kaders toe aan je foto’s?


Een heel handige app hiervoor is Afterlight. Deze app is in eerste instantie gratis. Naast kaders heeft het ook filters en alle mogelijke nabewerking functies. Voor ik overstapte naar Lightroom gebruikte ik Afterlight voor al mijn nabewerkingen. Nu gebruik ik hem alleen nog voor het toevoegen van kaders aan mijn foto’s.

Zo voeg je kaders toe aan je foto’s met Afterlight:

  1. Open de app en selecteer een foto door te klikken op ALBUMS (onderaan het scherm). Zoek een foto uit je albums en klik op USE.
  2. Klik op het witte vierkantje met rondje erin.
  3. Klik op hetzelfde vierkantje met rondje dat nu links onderaan staat.
  4. Klik op de twee verticale streepjes in de rij met icoontjes. (Deze verticale streepjes zijn om je foto vierkant te maken, wat je wil in Instagram. Met het vierkantje ernaast behoud je de verhouding van je foto.)
  5. Sleep de slider zo ver als je wil. Hoe verder, hoe groter het witte kader. Als je hier steeds hetzelfde nummer aanhoudt krijgen al je foto’s hetzelfde formaat kader. Laat je de slider op nul staan dan worden alleen witte balken onder/boven of aan de zijkanten toegevoegd.
  6. Klaar? Tik bovenaan op DONE en vervolgens op SAVE.

 

 

Tip!


Gebruik een app zoals Later, Mosaico of Planoly om je foto’s in te plannen. Je ziet dan een preview van hoe je feed eruit zal zien!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *