Quotes en tips van Annie Leibovitz

Quotes en tips van Annie Leibovitz

Ik hou enorm van de fotografie van Annie Leibovitz. Haar stijl is soms rauw en eerlijk, dan weer glad en gestyled. De gewone mens en de grote sterren wisselen elkaar af. Alsof ze niet kan, of waarschijnlijker niet wil en hoeft te, kiezen tussen deze uitersten. Voor mij een reminder dat kiezen dus ook niet per se hoeft.

Op de site van Masterclassstaat een trailer van de online masterclass van Annie Leibovitz die je hier kan volgen. Uit dit korte filmpje van ruim 2 minuten haalde ik al een stapel quotes die mij inspireerden. Open deuren soms maar daarom ook zeer waar. En uit de mond van Annie Leibovitz krijgen deze open deuren ook nog eens veel meer waarde natuurlijk.

5 quotes en tips van Annie Leibovitz

Je kan het filmpje bekijken op de site van Masterclass of onderaan deze post. Maar ik heb hieronder ook een paar quotes en tips op een rijtje gezet.

I’m so not a technical photographer.
If that’s what you’re thinking about, you’re not taking pictures.

kenia

Photograph the people close to you – your family, your friends. That’s how I learned.

 

annie leibovitz

 

When you photograph people, it’s about history. It’s about looking at our time and our culture and our society through portraits.

 

raoul

 

You never stop seeing. You’re seeing all the time.
Don’t be afraid to be obsessed.

 

filippa

 

Take the camera, go out in the world, find a way to tell a story that means something to you.

 

annie leibovitz

Foto door Raoul, gemaakt op vakantie in Kenia eerder dit jaar.

 

Masterclass van Annie Leibovitz

De Masterclass heb ik overigens nog niet gevolgd maar dat staat wel op de planning. Als een filmpje van twee minuten me al kan inspireren dan moet een masterclass dat zeker doen. Heb jij de masterclass al wel gevolgd, laat me weten wat je er van vond. Ik ben erg benieuwd!

En wat is jouw favoriete quote/tip op het gebied van fotografie?


Laat je een berichtje achter? Vind ik leuk!
Volg je me al op InstagramTwitter en Facebook?
Geen bericht missen? Schrijf je hiernaast in of volg me op Bloglovin’!


Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *