10 Free handwritten fonts

Nou ben ik er absoluut voor om voor fonts en dergelijken te betalen. Sterker nog, als je ergens voor moet betalen is de kans een stuk groter dat je iets origineels te pakken hebt. De echt goede free fonts zie je bijvoorbeeld na een tijdje overal. Ik noem een Lobster, een Lavanteria en een Raleway. Fonts die ik allen overigens ook in meer en mindere mate hebt gebruikt. Maar als je voor persoonlijk gebruik of voor een mini projectje een origineel font nodig hebt is het wel heel fijn dat er zo ontzettend veel gratis fonts te vinden zijn.

Free handwritten fonts

Met handwritten fonts heb ik een soort haat liefde verhouding. Want vaak zijn ze te druk of te kinderachtig of te simpel.

Het vinden van een echt mooi handwritten font vind ik dus moeilijk. Zo heb ik voor de tagline onder mijn logo hierboven heel lang moeten zoeken naar een geschikt font. Ik vond hem uiteindelijk op Creative Market. Hij was niet gratis maar dat vond ik juist een pre. De kans om hem om de haverklap ergens anders tegen te komen was daarmee een stuk kleiner. En zoals ik eerder ook zei, ik betaal graag voor iets waar iemand hard voor heeft gewerkt en waar ik bovendien veel plezier aan beleef.

Er zijn veel sites waar je eindeloos gratis fonts kan downloaden (dafontfontspace1001freefontsfontsquirrel). Het is daar soms wel zoeken naar de pareltjes tussen de wat mindere fonts maar die pareltjes zitten er zeker tussen. En echt gratis is ook niet altijd echt gratis, vaak geldt dit alleen voor persoonlijk gebruik.

Ik heb na lang zoeken 10 free handwritten fonts gevonden waar ik heel blij van word. Als je ze wil gebruiken lees dan wel even de regels over het gebruik, veel zijn gratis te downloaden maar alleen voor ‘personal use’.

 

free handwritten fonts

 

 

Hier kan je de fonts vinden

Wolf in the city  /  Signerica  /  Wheatland  /  Dear Annabelle  /  MitreSquare  /  Sweet Pea  /  Baby Fox   /  Laser Metal  /  Janda Stylish Script  /  Morado Sharp

 

De tekst in de afbeelding is van Sweet Caroline van Neil Diamond, een van mijn meest favoriete nummers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *